De voordeligste van Nederland voor alle BMW onderdelen!
MENU

BMW Elektronica en modules

Hier kunt u de vele verschillende elektrische onderdelen voor uw BMW vinden, van modules en schakelaars tot accu's en kabels.

Modules en de problemen

In de BMW zit een grote verzameling van modules en computers. Enkele hiervan staan bekend om problemen te veroorzaken, denk hierbij bijvoorbeeld aan uw basismodule, in de nieuwere modellen ook wel de beenruimtemodule (FRM) genoemd. Dit is een module welke bij veel verschillende types BMW bekend staat verschillende problemen te geven. Afhankelijk van het type BMW is de storingen die dit met zich mee brengt. Een bekend probleem bij bijvoorbeeld de BMW E39 en E46 modellen is dat de centrale vergrendeling niet meer werkt, wat wordt veroorzaakt door defecte relais in de basismodule. Vaak is dit op te lossen door het monteren en coderen van een goede (geteste) gebruikte module of een revisie module.

Navigatie computers

Naast uw gewone modules en computers heeft een BMW met navigatie altijd een navigatie computer. Bij de oudere modellen kan dit een zogenaamde Mk3 of Mk4 navigatiecomputer zijn, bij de nieuwe modellen gaat het vaak over de CCC of de CIC. Uiteraard wilt u dat uw navigatiesysteem ten allen tijde goed werkt en up to date is, hiervoor is het belangrijk om regelmatig uw navigatie software te laten updaten. WIj raden aan om jaarlijks uw navigatie software bij te laten werken zodat u altijd recente wegen informatie tot uw beschikking heeft.
Uiteraard kunnen wij bij Offenga BMW Specialist ook uw navigatie voor u updaten, voor meer informatie hier over kunt u contact met onze werkplaats opnemen.

Helaas wil het nog wel eens voorkomen dat uw navigatie computer zelf problemen geeft. Een veel voorkomende klacht hierbij is dat u een leesfout van de navigatie DVD als melding krijgt of dat uw display steeds opnieuw opstart. Mocht u deze klachten ervaren verzoeken wij u wederom contact met onze werkplaats op te nemen, hier kunnen wij u snel verder helpen om uw navigatie weer in orde te krijgen.

Schakelaars, accu's en andere elektrische delen

Natuurlijk zal niks in uw BMW werken als uw accu niet in orde is. In onze webshop zult u ook diverse accu's vinden welke u bij een defecte / lege accu snel weer op weg kunnen helpen. Naast de eerder vermelde accu en modules heeft u BMW nog vele andere elektrische onderdelen. Wat te denken van uw raamschakelaars, verlichtingschakelaar en knipperlichtschakelaar (ja, zelfs deze zit er op ;) )? Mocht 1 van deze onderdelen onverhoopt defect raken kunt u bij ons snel en voordelig een nieuw of gebruikt onderdeel bestellen.