De voordeligste van Nederland voor alle BMW onderdelen!
MENU

BMW vooras

De BMW vooras is verantwoordelijk voor de ophanging van uw voorwielen. In onze webshop vindt u onder meer draagarmen, een subframe en het benodigde montagemateriaal. Maar ook voor fusees, schokdempers en wiellagers bent u bij ons aan het juiste adres. Zo vindt u hier alle onderdelen voor de vooras van uw BMW. De specialisten in onze werkplaats voeren dagelijks BMW-reparaties uit. Wij zijn hierdoor bekend met de verschillende onderdelen, en selecteren enkel de beste onderdelen voor ons assortiment. Bent u op zoek naar onderdelen voor uw BMW vooras? Dan hebben wij het benodigde onderdeel hoogstwaarschijnlijk op voorraad, waardoor u in staat bent om de auto snel te repareren! Binnen de categorie vooras hebben wij de volgende sub-categorieën:

 

Draagarm / rubber Schokdemper / veer Stabilisator Wiellager / wielnaaf Subframe Fusee Montagemateriaal

Wat de vooras voor uw BMW betekent

Waar we vroeger nog echt een daadwerkelijke as vonden onder onze motorkap, wordt de term “vooras” tegenwoordig veel meer gebruikt als parapluterm voor alles wat met besturing en voorwielophanging te maken heeft. De krachten van uw BMW versnellingsbak moeten overgebracht worden naar de wielen eer deze in werking kunnen treden. De ophanging is verantwoordelijk voor het verzachten van schokken, zodat u niet ieder kuiltje in de weg voelt wanneer u autorijdt. Buiten de daadwerkelijke beweging van uw wielen, is de vooras dus ook nog verantwoordelijk voor het comfort en de veiligheid van uw rit.  

 

Goede vering en schokdempers zijn hierin de sleutel tot succes. Alle vier de wielen van uw BMW zijn voorzien van schokdempers en een veer. Wanneer u over een hobbel of kuil rijdt, dempen deze de beweging. Het is belangrijk uw BMW vooras tijdig na te kijken. Tijdens de jaarlijkse keuring wordt de vooras doorgaans meegenomen. U hoeft dus normaliter niet echt stil te staan bij het slijtageproces van uw BMW vooras. Sleutelt u graag en kijkt u uw eigen BMW na? Maak dan zeker dat u uw vooras elke zoveel tijd even checkt. Ophanging gaat gelukkig vaak voor een aardig lange tijd mee. Ondanks dat het hele gewicht van uw BMW op de ophanging rust, kunnen schokdempers tot aan 170.000 kilometer doorwerken totdat ze beginnen te slijten. Natuurlijk is het hierin belangrijk uw rijstijl mee te nemen. Neem drempels niet te snel en zorg ervoor dat u bij hellingen en stoepjes in snelheid afneemt.

Symptomen van een slechte vooras

Omdat deze verantwoordelijk is voor u rijcomfort, zal u een gebrekkig onderdeel uit de vooras al snel opvallen tijdens een rit. Dat is maar goed ook, want een slechte ophanging kan gevaarlijk zijn – en bij keuring zelfs leiden tot afkeuring van uw BMW! Dit is niet gek. Defecte schokdempers kunnen namelijk het risico op controleverlies vergroten. Aquaplaning wordt tevens moeilijker gemaakt. En in het ergste geval hebben banden met slechte schokdempers minder goed contact met de weg, waardoor remmen minder goed gaat. Het is dan ook belangrijk om op de signalen te letten van een kapotte BMW vooras. 

 

Ten eerste kan er simpelweg verjaring voorkomen. U merkt dat de schokdempers niet zo goed meer werken als u hobbeltjes goed begint te voelen of het idee heeft dat de wagen niet meer zo goed over het wegdek “glijdt”. Ook kan het zijn dat sturen lastiger wordt. De besturing van uw BMW is namelijk direct verbonden aan de vooras, en kan door slijtage gebrekkiger verlopen. Ook wanneer de auto naar een kant trekt, of niet in balans staat (dus schuin aanvoelt), kan het zijn dat er een onderdeel van de vooras aan vervanging toe is. De vering of schokdempers kunnen namelijk deze sensatie veroorzaken. Wanneer de voorkant van uw BMW naar beneden duikt bij plotseling remmen, kan dit ook duiden op slijtage van uw schokdempers. 

Onderdelen bestellen op Offenga

Op Offenga vindt u verschillende onderdelen voor uw BMW vooras. Niet alleen bieden wij een breed scala aan schokdempers en veren, ook voor stabilisatoren, wiellagers en montagemateriaal kunt u bij ons terecht. Wij van Offenga helpen BMW en MINI rijders aan nieuwe en gebruikte auto-onderdelen. U als liefhebber van auto’s kunt voor vrijwel alle auto-onderdelen op onze webshop een kijkje nemen. Niet alleen voor BMW vooras onderdelen, ook voor motor- en koeling, onderhoud en verlichting bent u bij Offenga aan het juiste adres. Middels onze overzichtelijke webshop matchen wij u met het juiste auto-onderdeel. En omdat wij vrijwel altijd alles voorradig hebben, is uw bestelling binnen no-time bij u in huis. Dat is wel zo fijn wanneer u niet meer achter het stuur kunt kruipen vanwege een defect onderdeel. 

 

Naast het grootste online aanbod in BMW en MINI onderdelen in Nederland, biedt Offenga ook nog eens uitstekende klantenservice. Altijd paraat om uw vragen te beantwoorden of u advies te bieden, is onze klantenservice bereikbaar via zowel mail, telefoon en WhatsApp. Onze professionals proberen u dan zo snel en goed mogelijk te woord te staan. Uw specifieke situatie verdient namelijk deskundig advies. Vragen, opmerkingen of op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op.